Do Rights riskvärderingsverktyg

Så här fungerar verktyget

För att pröva tjänsten börjar du med att skapa ett konto på vår anmälningssida. Antingen ett gratis testkonto för upp till tre leverantörer eller ett Premiumkonto, som ger dig alla valmöjligheter du behöver. Därefter får du ett mejl från oss med ett lösenord och en länk till din personliga sida.

Här fyller du i dina egna uppgifter och kontrollerar att det förproducerade mejlet som går ut till dina leverantörer är som du vill ha det. Du kan också välja innehåll i påminnelser och bifogade filer och annan information.

Var noga med att fylla i alla uppgifter. Om fältet är blått, saknas det information och formuläret går inte att skicka.

Om du har ett Free-konto kan du när som helst byta till ett Premium-konto genom att kontakta oss på survey@dorightpartner.com.

Med ett Premium-konto väljer du själv hur många leverantörer som ska vara med i enkätundersökningen. Du kan välja vår standardenkät eller en skräddarsydd efter dina önskemål och bransch.

Vi kontaktar dig när du fyllt i dina uppgifter för att diskutera hur du vill gå vidare. Eller kontakta oss redan nu på survey@dorightpartner.com.

När enkäten gått iväg får varje leverantör ett mejl med de uppgifter de behöver för att fylla i enkäten. De får också de dokument du vill att de ska läsa och utgå ifrån (t ex uppförandekod, hållbarhetspolicy, leverantörskrav).

Vartefter svaren kommer in presenteras resultatet på din kundsida. Kartläggningen visar risken för varje leverantör och för samtliga leverantörer inom hållbarhetsområdena miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och antikorruption.

Du får också reda på hur väl leverantörerna lever upp till dina krav samt om leverantörerna ställer egna krav på sina underleverantörer. Dessutom får du reda på i vilket land leverantörernas varor och tjänster är producerade.

Till anmälningssidan.